fotografie: Tanakawho

Het NIKIM wil de ontwikkeling van Integrative Medicine in Nederland steunen en stimuleren door de initiatiefnemers van de verschillende activiteiten op dit gebied bij elkaar te brengen, best practices te laten uitwisselen, en te komen tot een strategische route voor verspreiding van de visie van Integrative Medicine in de Nederlandse gezondheidszorg. Ook in 2014 wil NIKIM zich met haar activiteiten vooral richten op de medisch specialisten in Nederland. We willen dit doen door:

  1. Het aanbieden van relevante publicaties van externe auteurs, via de site of op aanvraag.
  2. Het geven van lezingen en workshops en deelname aan debatten. Wij bieden inleidingen en workshops rondom de volgende thema’s:  strategie, integrative medicine in een internationaal perspectief en mindfulness.
  3. Het aangaan van samenwerkingsverbanden met onderzoeksinstituten ter bevordering van het onderzoek naar Integrative Medicine
  4. Het werken aan de verdere opbouw van de eigen organisatie
  5. Het organiseren vanuit bewustzijnsactiviteiten nationaal en internationaal

Mindfulness trainingen
Naast de reguliere trainingsmogelijkheden vanuit de bakermat van de mindfulnesstraining bij Jon Kabat-Zinn, is er nu een training beschikbaar voor diegenen die specifiek in hun werk te maken hebben met ernstig zieke patienten. Voor meer informatie klik hier.

In Nederland zijn er opleidingsmogelijkheden tot training in MBCT (mindfulness based stress reduction training specifiek voor depressie preventie) bij Joke Hellemans, psychotherapeut en mindfulnesstrainer via de RINO Noord-Holland en bij Johan Tinge, GZ psycholoog/andragoog in MBSR . Voor verdere opleidingsmogelijkheden in Nederland, klik hier.